Харківський постачальник газу повертає кошти своїм клієнтам. Що потрібно знати

7394

 «Харківгаз Збут» станом на 8 липня 2022 року повернув своїм побутовим споживачам 445,3 тисяч гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ. Про це повідомили в пресслужбі ТОВ «Харківгаз Збут».

«Загалом ми отримали від клієнтів 785 заяв на повернення близько 1,687 млн гривень. Повернення переплат триває, і ми дуже просимо наших клієнтів набратися терпіння. На жаль, воєнний стан та дії ГК «Нафтогаз України» уповільнюють процес повернення коштів», – сказав директор ТОВ «Харківгаз Збут» Павло Тиндик.

В харківській компанії зазначили, що зміна постачальника для побутових споживачів ТОВ «Харківгаз Збут» відбулась у червні, хоча офіційна дата зміни постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС України зазначена 01.05.2022 р.

«В умовах відсутності комунікації зі споживачами з боку нового постачальника, ТОВ «ГК “Нафтогаз України», частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника», - говориться в повідомленні.

За словами директор компанії, їм офіційно стало відомо про переведення клієнтів до ПОН (постачальника останньої надії) лише 12 червня.

«Після того, як ми дізнались з інформаційної платформи ТОВ «Оператор ГТС України» про зміну постачальника, ми почали інформувати про це наших споживачів», – зазначив Тиндик

В компанії уточнили, що автоматично перевести переплату з особового рахунку у ТОВ «Харківгаз Збут» на особовий рахунок клієнта у «Нафтогаз України» неможливо.

Щоб повернути кошти у разі переплати або помилкової сплати за газ у травні-червні, необхідно надіслати заяву ТОВ «Харківгаз Збут» на повернення коштів. 

На сайті консультаційного центру для населення «Газ Правда» опубліковано зразок заяви до газзбутів на повернення коштів, сплачених за постачання газу в травні. До неї також необхідно прикріпити копії наступних документів:

  • паспорта власника особового рахунку (1,2 сторінки та реєстрація);
  • ідентифікаційного коду власника особового рахунку;
  • довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (або виписка з Приват24).

Заяву можна надіслати поштою на офіційну адресу старого постачальника, а також електронним листом. В останньому випадку слід надсилати підписану фотокопію заяви.

Нагадаємо, всім побутовим клієнтам АТ «Харківгаззбут», а це 950 тисяч домогосподарств, тимчасово змінили постачальника газу. Усі вони автоматично переведені на постачальника останньої надії (ППН). 

Раніше «Город Х» писав, що 9 мільйонів побутових споживачів Харківщини та ще 14 регіонів України автоматично перейшли до нового постачальника газу – «Нафтогаз України».

Читайте також: