Харків готується до блекаутів: як будуть працювати магазини і аптеки у разі тривалих відключень

1548

Через цілеспрямовані атаки росіян по українській енергосистемі у будь-який час Харків може стати знеструмленим. Аби не зупинилися життєво важливі об’єкти мегаполіса, підприємці запасаються автономними джерелами електроенергії: купують генератори, джерела автономного резервного живлення та інше обладнання.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг і споживчого ринку міської ради, наразі до тривалого відключення електропостачання готові близько 66% продовольчих магазинів та 37% аптек міста.

«У разі нетривалих відключень (2-4 години) більшість магазинів та аптек продовжуватимуть обслуговувати покупців навіть без наявності генераторів протягом світлового дня», - йдеться у повідомленні.

Крім того у світлий час доби працюватимуть усі 39 ринків міста. Майже половина АЗС Харкова також готові до відключень.

Наразі, зазначили у мерії, харківські підприємці продовжують укладати договори на поставку обладнання автономного електроживлення.

Зазначимо, що Кабінет міністрів ухвалив постанову про скасування ПДВ і ввізного мита на імпорт генераторів, трансформаторів, обігрівачів та інших необхідних товарів узимку.

Як підготуватися до ймовірного "блекауту" - алгоритм дій у випадку знеструмлення.

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: