Обов'язкова постановка жінок на військовий облік. Офіційна заява Міноборони України

5543

Заборони на виїзд українок за кордон з наступного місяця не буде. Міноборони своїм наказом перенесло термін початку обов'язкової постановки жінок на військовий облік з 1 жовтня 2022 року на 1 жовтня 2023 року. Про це заявили у відомстві.

Зазначається, що Міноборони направило до парламентського профільного комітету пропозицію - зробити військовий облік для жінок добровільним. Наразі парламентарії доопрацьовують проект Закону «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу».

А поки законодавчі поправки обговорюються і приймаються, Міноборони на своєму рівні відтермінувало строки взяття жінок на військовий облік.

«Розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков», - йдеться у повідомленні.

Галина Половик

Читайте також: