Організовану злочинну групу викрили на Харківщині

536
На Харківщині поліцейські спільно із працівниками інших правоохоронних відомств викрили і припинили злочинну діяльність групи осіб, яка налагодила бізнес з онлайн-продажу наркотиків і психотропів.


Про підозру повідомлено чотирьом особам у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також повторно і в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства Лозівської окружної прокуратури Харківської області, 40-річний мешканець міста Балаклія, який раніше вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері незаконного обігу наркотиків, продовжив порушувати закон. Влітку 2023 року чоловік створив онлайн-магазин, в якому покупці мали змогу придбати психотропну речовину «PVP».

Розуміючи, що самостійно не впорається, зловмисник залучив до протиправної діяльності трьох знайомих — двох чоловіків і жінку, які виконували роль кур’єрів, а також розфасовували товар по маленьким зіп-пакетах. Замовлення на психотропи та оплата приймались через Telegram-бот.

Підозрювані або розкладали згортки з PVP та потім надсилали координати покупцям, або відправляли пакунки з психотропами за допомогою поштового перевізника.

В залежності від маси речовини, вартість одного згортка варіювалась від 400 до 4500 гривень.

Щоб уникнути затримання, Підозрювані використовували різні банківські картки для прийому оплати, а також змінювали телефони.

Правоохоронці зібрали доказову базу і викрили зловмисників. У ході обшуків виявлено та вилучено спеціальне обладнання, банківські картки, телефони та інші докази протиправної діяльності.



Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Фото та матеріал: Харківська обласна прокуратура

Читайте також: