Жителям Харківщини розвозять безкоштовні дрова. Названі граничні терміни доставки (відео)

1903

На Харківщині людям почали доставляти безкоштовні дрова за урядовою програмою для постраждалих регіонів. Першими отримали деревину мешканці Краснокутської (32 куб м) та Богодухівської (100 куб м) громад. До середини грудня планують завершити розвезення соціального палива. Про це повідомили в пресслужбі обласної військової адміністрації за результатами апаратної наради 22 листопада.

«Доставка деревини до домогосподарств розпочата в Краснокутській громаді 21 листопада. Завершити доставку дров по області планується не пізніше 15 грудня», - повідомив директор Департаменту захисту довкілля та природокористування ХОВА Андрій Нерета.

Він також зазначив, що для забезпечення потреб населення деокупованих територій ще необхідно близько 169 тис. куб м дров. Відповідне звернення щодо додаткового фінансування направлено до Мінреінтеграції.

Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, до заготівлі дров для Харківщини залучатимуть інші області.

«Ми розуміємо - самостійно наші лісгоспи перекрити цю потребу фізично не можуть. Тому будемо пропонувати іншим областям заготовляти для нас цю паливну деревину», - зазначив Олег Синєгубов.

Загалом для забезпечення населення безоплатною деревиною для обігріву будинків уряд  виділив понад 66,6 млн гривень. Кошти отримала 51 із 55 територіальних громад.

Нагадаємо, відповідно до  розпорядження начальника ХОВА на одне домогосподарство виділять деревини не більш як на 10 тис. грн. Враховуючи, що ціна дров стартує від 620 грн/куб (рубані гілки) і понад 1 500 грн/куб (колотий дуб), кожна родина може розраховувати на 6-16 кубів дров, у залежності від сорту.

Наприкінці вересня 2022 року уряд України виділив  більше півмільярда гривень, щоб забезпечити паливними дровами найбільш вразливих категорій громадян на прифронтових територіях. Вони підуть на закупівлю та доставку дров для населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей

Кубометр дров на Харківщині продають за 620 грн (рубані гілки), і за 1 500 грн (колотий дуб). Можна також знайти непогані  дрова за ціною 1 2000-1 500 грн за куб. м. У середньому на опалення будинку площею 100 квадратних метрів на одну зиму потрібно близько 10 кубів дубових дров.

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: