Жіноче свято. За якою ціною можна купити квіти у Харкові

2196

Післязавтра, 8 березня, відзначатиметься Міжнародний жіночий день. Напередодні свята у харківській мерії повідомили, скільки коштують квіти у спеціалізованих магазинах і павільйонах з квітами на ринках міста.

Троянди, вирощені в Україні, у середньому продають за ціною 30-50 грн за штуку, імпортні троянди – 70-85 грн. Ціна на тюльпани - 20-50 грн за штуку, іриси - 40-50 грн. Квіткові композиції, зібрані флористом, коштують від 700 до 10 тис. грн. Ціна на композицію залежить від квітів і розміру.

Також можна придбати первоцвіти у горщиках. Крокуси, примули, гіацинти коштують в середньому 20-50 грн.

Довідка GX. Свято 8 березня виросло з робітничого руху та має американське коріння.

У 1908 році 15 тисяч жінок в Нью-Йорку вийшли на демонстрацію, вимагаючи скорочення робочого дня, збільшення заробітної плати та права голосу (в більшості штатів жінки здобули його у 1920 році, коли ухвалили 19-ту поправку до Конституції США). Наступного року Американська соціалістична партія запропонувала зробити останню неділю травня Днем трудящих жінок.

У серпні 1910 року відома діячка німецької соціал-демократії Клара Цеткін на конференції в Копенгагені запропонувала заснувати Міжнародний день боротьби за жіноче рівноправ'я та емансипацію.Близько ста учасниць з 17 країн підтримали ідею одностайно.

У 1911 році його вперше відзначили в Німеччині, Австро-Угорщині, Данії й Швейцарії.

Читайте також: