У які деокоуповані міста та села Харківщини ходять автобуси

1595

На деокуповані території Харківщини перевізники повертають автобусні маршрути. Наразі відновлено сім маршрутів до 11 населених пунктів, - повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Із Харкова автобусом можна доїхати до Куп’янська, Вільхівки, Слобідського, Новопокровки, Чугуєва, Малої Рогані, Черкаської Лозової, Елітного та Кутузівки. Із Чугуєва – до Малинівки та Чкаловського», - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом обіцяють відновити автобусне сполучення з Харкова до міста Ізюм та до села Липці (Харківський район).

Щоб відновити усі автобусні маршрути, необхідно відбудувати дорожню інфраструктури, - зазначили в ХОВА. А поки триває розмінування, відновлення автомобільних доріг та мостів області.

Нагадаємо, 11 жовтня, із Харкова до звільненого від окупантів Ізюма почав курсувати автобус з двох автостанцій: №1 (проспект Гагаріна) о 9.40 та №6 (проспект Героїв Харкова, м. «Індустріальна») о 10.20. Цей же автобус о 10.50 відправлятиметься з автостанції м. Чугуєва.

 Днем раніше, 10 жовтня 2022 року відновлено залізничне сполучення з Ізюмом рейковим автобусом Харків-Ізюм- Харків та Ізюм-Балаклія-Ізюм.

На Харківщині шляховики активно розчищають автомобільні магістралі від наслідків боїв і відновлюють. За один день вдалося звільнити ще 15 км шляху державного значення.

Галина Половик

Читайте також: