У містах на Харківщини початок опалювального сезону відклали. Названа причина

1141

У містах Первомайський та Лозова на Харківщині теплосистеми готові до опалювального сезону. Однак тепло в будинки подавати не поспішають.

У Лозовій тепловики заявили, що чекають, коли середньодобова температура знизиться нижче восьми градусів.

"Опалення ввімкнуть за відповідних погодних умов. Середньодобова температура протягом 3 діб має бути нижчою 8 градусів тепла. На наступні 4 доби синоптики прогнозують вищі показники", -  зазначив директор КП "Теплоенерго" Сергій Малишев.

Він заявив, що, у першу чергу тепло подадуть до лікарень Лозівської громади: стаціонари у 4-му мікрорайоні міста, у селі Катеринівка, по вулиці Живописній. 

У місті Первомайському тепло почнуть подавати лише з 1 листопада. Про це повідомив директор КП «Тепломережі» Михайло Черняк місцевій телерадіокомпанії «Надія».

"На цей час усі необхідні технічні роботи з підготовки системи теплопостачання міста виконані. Наразі здійснюється заповнення мереж теплопостачання від котельних. Наступні два тижні «Жилсервіс» буде здійснювати заповнення систем теплопостачання, і з 1 листопада ми плануємо почати опалювальний сезон", – сказав Черняк.

За його словами, котельні міста забезпечені дизельними стаціонарними електростанціями, на які із місцевого бюджету виділили близько 6 млн грн. 

Нагадаємо, на Харківщині  стартував опалюваний сезон на Покрову, 14 жовтня. Голова ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження, яким рекомендовано місцевим органам влади розпочати подавати тепло в будинки, якщо середньодобова температура знизиться до 8 і нижче градусів протягом трьох діб.

У Харкові стартував опалювальний сезон 15 жовтня. У лікарні міста уже  подали тепло.