У харківському метро повернули звичний режим роботи

2024
Запрацювали підйомники на усіх станціях.

Від сьогодні, 26 жовтня, ескалатори на усіх станціях харківського метро входять до звичного режиму роботи. Про це заявив Харківський міський голова Ігор Терехов.

"Ми змушені були зупинити їх на тиждень - це було викликано вимогою найжорсткішої економії. Сьогодні ми знайшли спосіб увімкнути ескалатори на станціях метрополітену, не порушивши загальний баланс споживання електрики",- йдеться у повідомленні .

Водночас мер закликав харків'ян економити електроенергію, оскільки "енергетична криза, яку нам створює російський агресор", не подолана.

"Прошу вас - відповідально поставтеся до споживання електроенергії. Нам необхідно заощаджувати електрику. Заощаджувати вдома, на роботі, у місцях громадського користування, на виробництвах, у магазинах, на ринках", - сказав Терехов.

Нагадаємо, у четвер, 20 жовтня, по всій Україні, було введено обмеження постачання електроенергії – через нові руйнування ворогом генеруючих об‘єктів енергетики 19 жовтня.

 У метро інтервал руху поїздів збільшено з 10 до 11 хвилин на Холодногірсько-Заводській лінії, ідо 13 на Салтівській та Олексіївській лініях. У підземці відключили майже всі ескалатори, окрім двох найглибших станціях – «Площа Конституції» та «Пушкінська». Там ескалатори працюють на підйом. Зменшено удвічі рівень освітлення станцій метрополітену.

Читайте також: