Скільки будинків залишається без тепла у Харкові

2116

У Харкові станом на вечір 16 січня без опалення залишається 5% будинків з централізованим опаленням.

Як повідомили в пресслужбі КП "Харківські теплові мережі" ("ХТМ") теплоенергетики вшосте запустили систему опалення після чергового масованого обстрілу інфраструктури міста у суботу, 14 січня. Зазначається, що в усіх філіях минулі вихідні були робочими, аварійні бригади працюють цілодобово.

"Фактично, систему відновили ще в першу добу, але шостий запуск опалення по місту не пройшов без шкоди для магістралей. На ранок понеділка, внаслідок гідроударів, було зафіксовано понад 60 дефектів різного ступеня складності. Після їхнього усунення розпочато поступовий набір температури теплоносія в системі, аби уникнути різкого розширення металевих труб. Крім того, на сьогодні ТЕЦ-3 вже має суттєві пошкодження і роботи з її відновленню цього разу тривали довше, ніж зазвичай... На вечір понеділка 95% споживачів уже з теплом", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві додали, що температура теплоносія в системі поступово зростає. Цим пояснюється відсутність належної температури в помешканнях.

"Не у всіх квартирах батареї гарячі через поступовий набір температури, який сьогодні до кінця вечора має сягнути норми", - пояснили на підприємстві.

Теплоенергетики розраховують, що потепління, яке обіцяють синоптики на цьому тижні, дозволить оперативніше локалізувати та усунути дефекти, які виникають після масштабних стрибків електричної напруги та тиску в системі. Крім того, необхідно розповітрити стояки у під'їздах.

"Цю процедуру, на жаль, доводиться здійснювати після кожної зупинки теплопостачання", - зазначили в "ХТМ".

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: