Що буде з ринком «Барабашово»: інформація харківської мерії

1683

Ринок «Барабашово» не припинить функціонування, а буде існувати в оновленому вигляді – сучасному та комфортабельному. Про це повідомили у Харківській міській раді, заявивши, що останнім часом у пабліках з'явилася неправдива інформація про закриття ринку.

За інформацією мерії, на території ринку буде створено науковий парк. Також там планується впровадити сучасний підхід до створення мікрорайонів з багатоквартирними будинками, громадськими просторами та набережною.

Нагадаємо, раніше у міськраді розповіли, що ринок «Барабашово» планується перетворити на революційний район змішаного використання, присвячений просуванню наукових та технологічних інновацій. Цей проєкт поєднає інноваційний потенціал наукових парків із сучасними підходами до створення мікрорайонів.

«Будуть створені нові схеми житла, а також гнучкі багатоквартирні будинки, які сприятимуть економічному розвитку міста за рахунок інноваційних досліджень та компаній. Присутність і зв'язок з університетами матиме важливе значення, а також проєктування адекватних громадських просторів та будівель для просування орієнтованого на людину району майбутнього», - зазначив Ігор Терехов.

Мер наголосив, що після перебудови торгові місця збережуть, але вони будуть якісно іншого рівня.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: