Понад мільярд. Названо вартість відновлення тепломереж у Харкові

2048

За час повномасштабної українсько-російської війни у Харкові через ворожі обстріли зазнали руйнацій більше ніж 120 об’єктів КП «Харківські теплові мережі». Про це міський голова Ігор Терехов розповів 20 лютого під час наради з міністром енергетики України Германом Галущенком.

Харків – одне з найбільш постраждалих українських міст. З першого дня війни столицю Слобожанщини постійно обстрілювали з різних типів озброєння, в тому числі ракетами. Навіть в таких надскладних умовах комунальники намагалися оперативно усувати пошкодження мереж

«За цей час підприємство жодного дня не припиняло працювати, паралельно усуваючи наслідки терористичних атак. Внаслідок обстрілів було пошкоджено понад 120 об'єктів «Тепломереж». Орієнтовна вартість відновлення - більше мільярда гривень», - наголосив мер.

Він також повідомив, що через пошкодження систему теплопостачання у Харкові перезапускали вже сім разів з початку опалювального сезону.

«Ми будемо готуватися до нового опалювального сезону у співпраці з міністерством. Виділятимемо кошти з міського бюджету, залучатимемо фінанси держави для відновлення пошкоджених підприємств. Попереду - глобальні роботи з відновлення ТЕЦ та теплових мереж», - підкреслив міський голова.

Нагадаємо, у Харкові в результаті обстрілів зруйновано або пошкоджено понад 4,5 тис. багатоквартирних будинків. Близько пів тисячі будинків у Харкові зруйновані і не підлягають відновленню. Більш ніж половина з них розташовані на Північній Салтівці. У 2022 році відновили 185 будинків, які були тією чи іншою мірою пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів.  

Загалом у Харкові за час війни пошкоджено більш як 6 тисяч будівель і споруд.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua