У «Харківобленерго» приїхав профільний міністр: які питання обговорили (фото)

3102

Очільник Міненерго Герман Галущенко прибув у Харків на засідання Ради національної безпеки і оборони України, яке проходить сьогодні, 11 лютого.

У ході робочого візиту він побував на головному енергетичному підприємстві регіону. Міністр ознайомився з роботою диспетчерської служби, цікавився станом електричних мереж та обладнання, а також провів нараду з керівництвом обленерго.

«Візит розпочав з центральної диспетчерської служби. Адже звідси здійснюється керування високовольтними мережами, які налічують понад 400 підстанцій напругою 110 і 35 кВ, а також близько 7 тис. км повітряних ліній.  Від цих мереж живляться потужні промислові підприємства, електротранспорт, водоканал, теплові мережі, соціальна інфраструктура та житлові райони. Цілодобово досвідчені фахівці “Харківобленерго” забезпечують стале та якісне електропостачання понад 1 млн. 200 тис. побутових споживачів та 34 тис. юридичних осіб», - розповіли у товаристві.

Під час наради з міністром топ-менеджери обленерго обговорили низку актуальних проблем, таких як заборгованість комунальних підприємств за спожиті послуги, перешкоди, що чинять сторонні особи при проведенні обслуговування мереж, необхідність внесення змін до законодавства в галузі енергетики, та інші.

Йшла мова і про виконання інвестиційної програми обленерго, яка спрямована в основному на реконструкцію і модернізацію розгалуженого енергетичного господарства у регіоні.

«Протягом останніх років рівень реалізації інвестиційної програми перевищує 100 %. Крім того, в товаристві вже розробили програму розвитку до 2027 року», - доповів в.о. генерального директора «Харківобленерго»  Костянтин Логвиненко.

Наостанок харківські енергетики запропонували міністру впровадити регулярну практику проведення виїзних нарад представників регіональних енергетичних компаній для обміну досвідом. Ідея сподобалася Герману Галущенко і він запевнив, шо перша така зустріч відбудеться вже найближчим часом.

Читайте також: