"Пільгові" дрова: до кого звертатися жителям області, щоб отримати паливо

1925

Мешканці Харківщини, які живуть у районах поблизу місць ведення бойових дій, безоплатно отримають дрова. Для цього їм необхідно звернутися до керівництва своєї територіальної громади.

Про це заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Безоплатні дрова, в першу чергу, будуть надаватися людям, чиє житло постраждало від обстрілів та соціально незахищеним верствам населення», — заявив Синєгубов.

Головам громад уже доручено протягом кількох днів «подати уточнену інформацію про обсяги закупівель та адреси кінцевих споживачів до Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської ОВА».

За даними голови ХОВА, на придбання дров для опалення будинків у Харківській області уряд виділив 66,6 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2022 року уряд України виділив  більше півмільярда гривень, щоб забезпечити дровами на зиму українців з прифронтових сіл і міст 8 регіонів, серед яких і Харківська область.

Нагадаємо, кубометр дров на Харківщині продають за 620 грн (рубані гілки), і за 1 500 грн (колотий дуб). Можна також знайти непогані  дрова за ціною 1 2000-1 500 грн за куб. м. У середньому на опалення будинку площею 100 квадтрних метрів на одну зиму потрібно близько 10 кубів дубових дров.

Галина Половик

 

Читайте також: