Опалювальний сезон на деокупованій Харківщині: скільки будинків без тепла

1581

На Харківщині запустили майже усі заплановані до включення котельні, в тому числі у деокупованих містах Ізюмі та Куп'янську. Наразі без опалення лише 3% житлових будинків та 2% лікарень, інших приміщень соцсфери регіону. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Уже працює усі 98% запланованих до включення котелень. Під'єднані до тепла більше 97% багатоквартирних будинків, більше 98% об'єктів соціальної інфраструктури. Це стосується в тому числі і Ізюма, Куп'янська та інших звільнених населених пунктів", - запевнив глава області.

За його даними, минулими вихідними отримав електроенергію Куп'янськ-Вузловий, який кілька місяців був знеструмлений. Днями відновлена подача газу в звільненому селі Липці Харківського району.

"Ця зима буде дуже непростою, але ми робимо усе, щоб навіть за відсутності централізованого теплопостачання люди мали альтернативні способи обігрітися", - відзначив Синєгубов.

Нагадаємо, що в Ізюмі 4 листопада запустили перші три котельні. З 22 котелень, які опалювали Ізюм до вторгнення рф, цього року зможуть включити лише 9 -  Ізюмський міський голова Валерій Марченко

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: