Німці допомогли модернізувати знищену росіянами лікарняну котельню у Харкові

1705

У Харкові котельню Онкологічного центру на вул. Гуревича, яка постраждала від обстрілу росіян, реконструювали. Замість двох пошкоджених котлів зараз працює три нових. Замінено насоси та димові труби, систему хімічного очищення тощо. 

Як повідомили у пресслужбі КП «Харківські теплові мережі», на модернізацію було витрачено близько 11 млн грн власних коштів підприємства.  Ще 14,8 млн грн надали німецькі колеги з Асоціації побратимства «Харків-Нюрнберг» за контрактом, укладеним з містом.

Як зазначив технічний директор КП «ХТМ» Євген Кауркін, основним завданням було те, щоб котельня працювала в автоматичному режимі, тобто нею можна було керувати дистанційно, з комп’ютера. 

«Це новий стандарт української теплоенергетики, який впроваджується на Харківщині завдяки підтримці європейських партнерів», - зазначив Кауркін і висловив подяку німецьким партнерам.

Котельна Онкологічного центру після травневого обстрілу росіянами:

Котельна Онкологічного центру після модернізації:

Нагадаємо, у Харкові, обстріляну росіянами котельню «Північ-1» на Салтівці харківські тепловики обладнали потужним генератором. Тепер вона має працювати і подавати тепло навіть за відсутності електропостачання.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик