Дводобове енергообмеження на Харківщині: на кому будуть економити

1744

Сьогодні і завтра, 20-21 жовтня, на Харківщині енергетики не планують вводити графіки аварійних відключень для населення. Обмежуються обсяги споживання електроенергії лише для юридичних осіб.

Про це повідомили в пресслужбі АТ «Харківобленерго».

Втім, харків’ян та жителів області просять не включати протягом цих двох днів електрочайники, обігрівачі та інші потужні електроприлади.

«Звертаємося до мешканців Харкова та області з великим проханням: обмежте, будь ласка, споживання електроенергії з 7.00 до 22.00. Особливо це стосується електроприладів великої потужності: пральні машини, праски, електрообігрівачі, електрочайники, посудомийні машини та ін. Давайте всі разом допоможемо об'єднаній енергетичній системі країни успішно пройти це випробування!» - йдеться в повідомленні.

У товаристві пояснили: дефіцит електроенергії виник через пошкодження енергетичної інфраструктури України внаслідок російської агресії.  Енергетики висловили вдячність усім, хто мінімізумав електроспоживання у попередній період.

«Це дійсно допомагає енергетикам України міцно тримати енергетичний фронт», - стверджують в Харківобленерго.

Нагадаємо, у четвер, 20 жовтня, по усій Україні, вводяться обмеження постачання електроенергії – через нові руйнування ворогом генеруючих об‘єктів енергетики 19 жовтня.

Галина Половик

Читайте також: