Чи потрібно оплачувати послугу розподілу газу, якщо тимчасово не мешкаєш у домоволодінні

2253

Кожен клієнт, чиє домоволодіння приєднане до газорозподільної системи, оплачує за розподіл (доставку) природного газу в обсязі, який не може бути меншим ніж встановлені НКРЕКП мінімальні обсяги річної замовленої потужності (доставки природного газу). Про це нагадали в  Харківській філії «Газмережі».

Тобто, навіть у разі тимчасового не проживання споживача у своєму домоволодінні або відключення домоволодіння від газопостачання оплата за розподіл газу нараховується та повинна бути оплачена споживачем в повному обсязі.

Споживання природного газу в поточному календарному році не впливають на вартість за послугу з розподілу природного газу в календарному році, а враховуються при розрахунку на наступний рік.

Якщо у споживача з Харківської області відсутня потреба у природному газі, він має право звернутись до Харківської філії «Газмережі» для від‘єднання домоволодіння від газорозподільної системи механічним шляхом на завжди.

Після від‘єднання домоволодіння за заявою споживача та розірвання договірних відносин, нарахування за розподіл газу припиняється.

У випадку якщо агресія рф унеможливила використання споживачем природного газу через пошкодження його житла або газорозподільної системи, такому споживачу припиняється нарахування вартості розподілу газу до часу відновлення послуги.

Читайте також: