Молочні господарства Харківщини отримають швейцарську гуманітарну допомогу

1431

Харківщина стала четвертим регіоном Україні, який отримає допомогу для молочних господарств у рамках швейцарського гуманітарного проєкту. Про це повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Йдеться про допомогу щодо забезпечення належної гігієни виробництва та зберігання молока, а також здоров’я тварин.

63 фермерські господарства Харківщини отримають засоби миття та дезінфекції доїльного обладнання, дезінфектанти для тваринницьких приміщень, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, серветках для гігієни вимені, рукавички тощо.

"Переважна більшість товарів закуповуватиметься у локальних постачальників для підтримки вибудованих взаємозв’язків із сільськогосподарськими підприємствами, відновлення їхніх виробничих практик і технологій згідно з рекомендаціями виробника доїльного обладнання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таку допомогу отримують 296 молочних господарств у Чернігівській, Київській, Сумській та Харківській областях. Саме ці чотири регіони у мирний час у 2021 році забезпечували понад 30% молока, що вироблялося в країні і  були ключовими постачальниками молока на переробку найвищої якості — ґатунку «екстра».

Загальний бюджет гуманітарного проєкту становить 2,5 млн швейцарських франків або близько 100 млн грн.

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: