Казки українських політиків: обіцяли і не виконали

2465
Українці, мабуть, найбільш довірлива нація на Землі. Інакше чим ще можна пояснити прагнення наших співвітчизників вибирати в лідери людей, які не збираються виконувати дані народу обіцянки?


Перше місце в хіт-параді політичних «обіцянщик
ів» по праву належить Президентові України Петру Порошенку. З дня його інавгурації - 25 травня 2014-го - минуло більше року, і за цей час глава держави не раз робив гучні обіцянки, які з тих чи інших причин так і не були втілені в життя. Зокрема, ще рік тому Порошенко в своїх виступах неодноразово наголошував, що він президент миру, а не війни, і обіцяв закінчити АТО мало не за кілька годин. Проте з моменту «обіцянок» пройшло більше року, а війна на Донбасі навіть не думає припинятися.

Годовщину инаугурации отметили гей-парадом и третьим майданом

Також Петро Олексійович обіцяв децентралізацію влади. Проте це так і залишилося на рівні розмов - як, втім, і заяви про грошові виплати військовим в розмірі 1000 грн на день. Провальним залишається і обіцянка очистити Україну від олігархів. Зрозуміло, свій бізнес, як було раніше заявлено, президент також не продав.

Друге місце нашого хіт-параду - у прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Від нього українці так і не дочекалися обіцяного безвізового режиму з Євросоюзом. Також рік тому Яценюк обіцяв стабілізувати курс національної валюти на рівні 12 гривень за долар і проіндексувати зарплати і пенсії. Однак сьогодні офіційний курс гривні становить близько 22 гривень за долар, а індексація виплат заморожена до кінця 2015 року. І це не кажучи вже про рівень мінімальної зарплати, який скотився до найнижчого в Європі.

Прославився невиконаними обіцянками і екс-міністр оборони України Валерій Гелетей. Зокрема, він обіцяв зберегти територіальну цілісність країни і провести парад Перемоги в Севастополі. Природно, нічого із заявленого Гелетей не виконав. Що ж, заслужене третє місце.

На четвертому місці - міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Наприкінці минулого року він обіцяв закрити за 10 днів всі гральні заклади в країні, а також домогтися спрощення видачі біометричних паспортів. Однак підпільні казино і букмекерські контори навіть не думали припиняти свою діяльність, а проект Закону України щодо спрощення процедури отримання біометричного паспорта до Верховної Ради не вносився.

Дамоклов меч из пенопласта. Семь отставок министра Авакова

Замикає рейтинг відомий популіст, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Зокрема, він обіцяв, що буде добиватися обмеження максимального розміру зарплат народних депутатів. Але, зрозуміло, це так і залишилося на рівні заяви. А в 2012 році одіозний політик і зовсім привселюдно оголосив, що якщо не виконає всі пункти своєї передвиборної програми, то піде в монастир.

Фото: www.liveinternet.ru

Також читайте: