Яценюк звинуватив Раду в бідах України

2728
Україна втратила 30 пунктів у рейтингу інвестиційної привабливості.


Сталося це через відмову Ради підтримати два законопроекти. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Я розчарований тим, що парламент три або чотири рази не голосував за два закони про поліпшення рейтингу Doing Business», - сказав він 27 травня в ході засідання Кабінету міністрів.

Міністр Яресько сперечається зі статистикою

Прем'єр також нагадав, що минулого року рейтинг був поліпшений на 16 пунктів. А в цьому році була можливість поліпшити ще на 30 пунктів.

За словами Арсенія Яценюка, поліпшення не відбулося у зв'язку з тим, що парламент не підтримав ініціативи уряду. «Мотивації, чому за це не проголосували, немає жодної: ні економічної, ні політичної», - зазначив прем'єр.

Doing Business - рейтинг простоти ведення підприємницької діяльності. Він дозволяє визначити якість правил регулювання підприємницької діяльності, підвищують або обмежують ділову активність, і їх застосування в 183 країнах світу і в окремих містах.

Зовнішній борг України: між молотом і ковадлом

Варто відзначити, що ще на початку 2015 року Україна займала 96-е місце в рейтингу Doing Business, в 2014 році - 112-е, в 2013-ті - 137-е, в 2012 - 152-е.

Тим часом як повідомив «ГХ» політолог Володимир Нікітін, рейтинг Харкова, згідно з даними світових агентств, сьогодні вищий, ніж рейтинг України в цілому.

«Харків володіє цілою лінійкою нагород Ради Європи. Таких міст мало. Тому звання володаря Призу Європи можна вважати певним знаком якості, який говорить інвесторам, що у міста є запас міцності», - сказав Володимир Нікітін.

Юля троллит Сеню, или Кто в коалиции хозяин

Фото: zn.ua

Також читайте: