До Харкова з'їхалася європейська еліта

3549
У Харкові 21 травня стартувала Генеральна Асамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи. В Україні вона проходить вперше.

До Харкова приїхали керівники міст Нюрнберг, Альтетінг (Німеччина), Анкара, Бурса (Туреччина), Гдиня (Польща) та Клайпеда (Литва).

Як зазначив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, те, що місцем проведення такої події обрано Харків, ще раз підтверджує, що місто має гідний імідж на міжнародній арені і довіру європейських міст-володарів Призу Європи.

«Вперше за всю історію незалежної України Харків приймає таке значне захід. Проведення Генеральної Асамблеї в Харкові - це потужний поштовх для міста та підтримка Європи. Ми пишаємося, що наше місто завоювало високу довіру Ради Європи», - підкреслив Ігор Терехов.

Політолог Володимир Нікітін заявив «ГХ», що проведення Асамблеї для Харкова має символічне значення, а символічний капітал зараз набуває цілком зримого матеріального вираження. «Символи теж можуть ставати торговими марками. Для Харкова дуже почесно володіти всією лінійкою нагород Ради Європи. Таких міст мало. Тому звання володаря Призу Європи можна вважати певним знаком якості, який говорить інвесторам, що у міста є запас міцності», - сказав Володимир Нікітін. Він також підкреслив, що рейтинг Харкова згідно з даними світових агентств сьогодні вищий, ніж рейтинг України в цілому.

Протягом чотирьох днів у Харкові будуть відбуватися різні зустрічі та круглі столи за участю представників Асоціації міст-володарів Призу Європи.

Зокрема, 22 травня (початок о 10:00) відбудеться міжнародна конференція «Відновлювальні джерела енергії та боротьба зі змінами клімату». Конференція відбудеться в залі засідань вченої ради Харківського національного університету міського господарства ім. О. Н. Бекетова (вул. Революції, 12). В цей же час розпочнеться засідання молодіжного комітету «Більше толерантності і менше расизму в повсякденному житті». Засідання відбудеться в залі для прийому офіційних делегацій Харківської міської ради (вул. Квітки-Основ'яненка, 7, 9-й поверх).

У суботу, 23 травня, відбудеться урочисте відкриття засідання Генеральної Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи, після чого пройдуть пленарні засідання Генеральної Асамблеї. Місце проведення - сесійний зал Харківської міської ради (пл. Конституції, 7). Початок урочистого відкриття - о 10:00.

Нагадаємо, Харків - перше і єдине місто в Україні, що володіє повним комплектом нагород Ради Європи: Дипломом, Почесним Прапором, Таблицею Європи та Призом Європи. Вища європейська нагорода - Приз Європи - був присуджений Харкову в квітні 2010 року.

Фото: city.kharkov.ua

Також читайте: