У Харкові через підвищення цін на спиртне пропонують зібрати алкомайдан

2692
Алкоголь днями почне дорожчати.

Уряд вирішив радикально підняти ціни на спиртне. Підвищення відбудеться в два етапи - до 31 серпня алкоголь подорожчає на 25%, а потім ще раз підніметься в ціні до 1 вересня - на 40%. Виходячи з цього, різні види алкоголю подорожчають у середньому на 10-40 гривень.

«Виходить, мінімальна оптова ціна літра чистого спирту буде не 133 гривні, а близько 160 грн., а з вересня - 176 грн. Але це інгредієнт, а ціну готового алкоголю в роздрібній торгівлі господарі торгових точок будуть встановлювати таку, яку побажають. Тому ці 40% в реальності - не межа», - поділився з «ГХ» експерт.

В управлінні статистики заспокоюють: частка спиртних напоїв у споживчому кошику середньостатистичного харків'янина становить близько 3%. Тому істотного впливу на сімейний бюджет подорожчання лікеро-горілчаної продукції не зробить.

Тим часом, навіть не особливо питущих харків'ян така перспектива не порадувала. Городяни запропонували креативні способи, як боротися з підвищенням цін і не залишитися без спиртного.

«Буду запасатися спиртним - куплю кілька пляшок шампанського, пару лікерів, вина, коньяку та горілки, до нового року вистачить. Та й інших свят протягом року повно», - каже Тетяна.

«Давайте зберемо алкомайдан», - жартома запропонував користувач Харківфоруму.

«Треба гнати алкоголь з нашого життя! З цукру гнати, з варення гнати, з буряка гнати», - додає ще один городянин.

«Ще жодного разу підвищення цін на алкоголь у нашій країні не призводило до збільшення податків і поповнення бюджету. Воно завжди приводило до збільшення кількості самогонників», - коментує Сергій.

Нагадаємо, що з 1 липня для продажу пива знадобиться дорога ліцензія, що, за словами, експертів, спричинить його подорожчання.

Фото: mignews.com.ua

Також читайте: