Звідки очікується наступ ворога на Харківщину: інформація голови обласної військової адміністрації

4791

Російська загарбницька армія близько тижня намагалася атакувати село Гряниківка Дворічанської громади Куп’янського району. Інформація про наступ ворога в цій місцевості публікувалася в оперативній інформації Генштабу ЗСУ майже кожного дня з 13 по 21 лютого. Також були спроби ворога наступати на села Масютівка Дворічанської громади та Синьківка Петропавлівської громади Куп’янського району. Сили оборони України відбили усі атаки окупантів.

За словами начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог намагається відвоювати території або позиції, які займав навесні 2022 року і втратив під час контрнаступу українського війська.

Голова ХОВА в інтерв’ю «Фактам» прокоментував інформацію про можливий великий наступ загарбників на Харківську область одразу з трьох напрямків. Синєгубов зазначив, що така ймовірність прораховується.

«Ми очікуємо, прораховуємо можливий наступ на декількох напрямках. Це і Богодухівський напрямок, це і північ нашої області може бути. І передусім – Куп’янський, тому що там проходить активна лінія фронту і тривають активні бойові дії. Ворог обстрілює населені пункти вздовж всього кордону, а це 315 км. І ми маємо від 12 до 30 населених пунктів обстріляними щодоби, щодня», - підкреслив Синєгубов.

Він також повідомив, що на цей час немає потреби в евакуації людей з Харкова. Зараз вивозять людей з населених пунктів, які розташовані на лінії або поблизу лінії фронту, зокрема, з Куп’янського району.

Нагадаємо, Куп’янський напрямок – один з тих, де російська загарбницька армія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Також ворог атакує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Восени 2022 року українські воїни звільнили близько 550 населених пунктів Харківської області. Зараз під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів на сході Харківщини.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: