Мера міста на Харківщині відсторонили від посади: що він накоїв

7140

Харківський апеляційний суд 4 вересня розглянув дві справи стосовно зміївського міського голови Павла Голоднікова: обрання йому міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Судді не задовольнили апеляційні скарги захисників, скаргу прокурора задовольнили частково, ухвалу судді Київського райсуду Харкова скасували. До Голоднікова застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 100 прожиткових мінімумів, 268 400 гривень, до 28 вересня включно. Про це повідомила прессекретар Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко, інформує KHARKIV Today.

Нагадаємо, 3 серпня Київський райсуд Харкова ухвалив рішення щодо обрання Голоднікову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 214 720 гривень. Голодніков суму сплатив. Наразі, після винесення рішення Харківським апеляційним судом, для того, щоб продовжувати залишатися на волі, Голодніков повинен сплатити ще 53 680 гривень. Зробити це необхідно до 9 вересня. Окрім цього, 4 вересня на другому засіданні колегія суддів ухвалила рішення про відсторонення Голоднікова з посади мера Змієва.

на початку серпня 2023 року правоохоронці викрили схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту дитсадка у Змієві. Ремонт проводився за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". У цій справі підозрюються міський голова Змієва Павло Голодніков, директор фірми та двоє його співробітників. 

Слідчі встановили, що учасники схеми вносили до звітів неправдиві дані стосовно вартості будматеріалів, які використовувалися, та обсягів робіт. На ремонті украли майже 400 000 гривень.

Читайте також: