Харків'янин очолив "Нафтогаз" - рішення уряду

6989

Випускник Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія", харків'янин Олексій Чернишов, який до цього був міністром розвитку громад та територій, очолив НАК "Нафтогаз України". 

Відповідне розпорядження про призначання опубліковано сьогодні, 4 листопада, на Урядовому порталі

"Призначити Чернишова Олексія Михайловича головою правління акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", - йдеться у документі.

Розпорядження, ухвалене 3 листопада 2022 року, набирає чинності 4 листопада 2022 року.

У харківському виші, де Олексій Чернишов вчився на факультеті "Бізнес-управління" і наразі входить до Опікунськоі та Консультативної рад з фінансових та інвестиційних питань, уже привітали свого випускника з новим призначенням.

"Пишаємося та бажаємо успіхів", - йдеться у подомленні на порталі вищого навчального закладу.

Довідка

Олексій Чернишов (нар. 4 вересня 1977) із березня 2020 року був міністром розвитку громад та територій. До цього, з жовтня 2019 року, очолював Київську обласну державну адміністрацію. Раніше Чернишов займався інвестиційним та девелоперським бізнесом, до його сфери бізнес-інтересів входила комерційна нерухомість.

Має економічну та юридичну освіту: у 1999 р. закінчив Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія" за спеціальністю "Економіка підприємства", у 2002 року - Національний юридичний університет ім. Я. Мудрого за спеціальністю "Правознавство".

 

Галина Половик