Жителів Харкова та Харківської області попросили знизити енергоспоживання

1082

АТ "Харківобленерго" звернулося до жителів Харкова та Харківської області з наполегливим проханням: за можливості знизити енергоспоживання. Відповідне повідомлення оприлюднила пресслужба підприємства.

"Якщо у вас довго не було світла, то після його появи утримайтеся від увімкнення одразу всіх електроприладів! Внаслідок перевантаження можуть відключатися автоматичні вимикачі у вашому домоволодінні, що призводить до знеструмлення осель та необґрунтованих звернень щодо відновлення електропостачання. Споживайте електрику зважено. Пам'ятайте: збільшення дефіциту електроенергії призводить до нових і триваліших відключень.

Допоможіть енергетикам у цей непростий час втримати баланс в енергосистемі, а також не забувайте про тих, хто в ці години досі без електрики. Від відповідальності кожного з нас зараз залежить, чи з'явиться у них світло найближчим часом", - йдеться у зверненні. 

Через постійні російські обстріли та пошкодження об’єктів критичної інфраструктури доводиться застосовувати аварійні відключення електрики. Енергетики розробили нові графіки погодинних відключень.

Як економно споживати електроенергію: рейтинг потужності електроприладів - тут.

Читайте також: