Вода, зв'язок - за графіком. Коли у деокупованій громаді на Харківщині з'явиться світло та тепло

1779

Через місяць після звільнення Борівщини, що в Ізюмському районі Харківщини, людям відновили газопостачання, частково - мобільний зв’язок, воду. Однак електрику, від якої великою мірою залежить якісне відновлення багатьох послуг, жителям громади доведеться чекати ще кілька тижнів.

Як повідомили в селищній раді, ремонт лінії електропередачі енергетики змогли розпочати тільки після розмінування. Наразі відновлюють основну лінію, якою електрика подаватиметься на Борівщину з Куп’янська.

«Точних прогнозів, коли саме буде відновлено електропостачання, немає, але за попередньою інформацією, електрика може з’явитися в населених пунктах громади за 2-3 тижні», - прогнозують керівники громади.

Як тільки відновлять електропостачання, мобільний зв’язок має стати більш стійким і постійним, а не працювати з 8:00 до 18:00 як зараз, оскільки вежі мобільних операторів живляться від генераторів, які на ніч вимикають.

Через відсутність електроенергії воду у Боровій також подають за «скупим» графіком – через день по 2-3 години.

«Після відновлення електропостачання вода подаватиметься споживачам постійно», - запевнила людей місцева влада .

Пуск тепла у квартири борівчан також буде можливим після відновлення електропостачання. Зараз Борівське комунальне підприємство теплових мереж укладає договори щодо постачання газу та готує тепломережі до опалювального сезону.

Нагадаємо, 3 жовтня 2022 року Збройні сили України взяли під контроль селище Борова Харківської області, яке є центром Борівської громади. 

З 26 вересня 2022 року під контролем української армії знаходиться село Піски-Радьківські - другий за розміром населений пункт громади, де до війни мешкало близько 2 000 людей.

 

Галина Половик

Читайте також: