У Харкові зменшили орендну плату за землю

2566

За земельні ділянки, на яких розташовані пошкоджені об’єкти нерухомого майна, зменшена сума орендної плати та земельного податку на 2023 рік. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 14 липня, на позачерговій сесії Харківської міської ради, повідомляє пресслужба мерії.

Згідно з рішенням, користувачів звільняють від сплати 30%, якщо об'єкт має незначні ушкодження, та від 70% - за наявності ушкоджень середньої тяжкості. Якщо ж внаслідок руйнувань об'єкт став непридатним для використання за цільовим призначенням, користувачі платитимуть лише 1% від суми, передбаченої договором оренди.

Як повідомили в Департаменті земельних відносин, на сьогодні надійшло близько 650 заявок про пошкодження комерційного майна.

Також було ухвалене рішення про звільнення від сплати орендної плати та земельного податку за 2022 рік. Крім того, депутати проголосували за звільнення від сплати орендної плати та земельного податку за земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, які тимчасово використовуються українськими військовими.