Нововведення від обленерго на Харківщині. Що зміниться у графіках віялових відключень

3437

"Харківобленерго" скоригувало графіки відключення електроенергії, щоб вони у Харкові та області відбувалися більш рівномірно, - повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Вони почнуть діяти уже з наступного понеділка, 12 грудня. 

В пресслужбі АТ "Харківобленерго" зазначили, що у новому графіку погодинних відключень (ГПВ) на 12-18 грудня розширено список адрес за чергами таким чином, щоб відключення відбувалися більш рівномірно. 

"Ми переглянули список адрес за кожною чергою і продовжуємо над цим працювати", - запевнили в компанії. 

Зазначається, що ГПВ діє щодня з 7.00 до 22.00. Тривалість відключення світла - 3 години. Графік складається з 12 черг і змінюється щотижня.

З графіком погодинних відключень світла можна ознайомитися тут.

В компанії також пояснили, як користуватися  новими погодинними графіками вимкнення світла.

Щоб дізнатися, коли не буде світла, потрібно:

  1. 1. Відкрити форму на сайті "Харківобленерго".
    2. Обрати зі списку, що випадає, ваш населений пункт, вулицю та номер будинку.
    3. Натиснути "Перевірити".
  2. Результат перевірки з’явиться знизу.
  3. Однак, ця форма дійсна тільки для планових відключень, попередили в Обленерго. Через навантаження на українську енергосистему в Харківській області часто застосовують аварійні відключення, які можуть тривати по 8-9 годин, паралельно з ГПВ.
  4. "Кожного дня Національна енергетична компанія "Укренерго" доводить до операторів розподілу так звані ліміти, тобто вказує, який обсяг електроенергії область може споживати на даний час, щоб зберегти баланс в Об'єднаній енергетичній системі. Якщо планових відключень для цього недостатньо, обленерго вимушені застосовувати додаткові обмеження, і черги погодинних відключень розширюються чи доповнюються. Зробити це диспетчер зобов'язаний терміново - протягом 15 хвилин, тому обленерго позбавлене можливості попередити споживачів заздалегідь", - пояснили в Харківобленерго.

У компанії також зазначили, що графіки не розповсюджуються на об’єкти критичної інфраструктури та будинки, які знаходяться з ними на одній гілці електропостачання.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Галина Половик

Читайте також: