Харківщина виходить з блекауту. Скільки заживлено електромереж

1532

Енергетики повертають світло в оселі жителів  Харківщини. На 13:00 заживлено понад 50% мереж. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Працюють над відновленням і в місті Харків, і в районах області. Просимо жителів поставитися із розумінням, фахівці роблять все необхідне, враховуючи обов'язкові технологічні процедури", — сказав глава області.

Як повідомили в НЕК "Укренерго", після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів на відновлення енергосистеми потрібно більше часу, аніж раніше. До сьогоднішнього вечора планують зменшити дефіцит електроенергії. 

"Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі",- йдеться у повідомленні.

Наразі у першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. 

В компанії пояснили необхідність застосовувати графіків обмежень споживання. І закликали споживачів, яким вже повернули енергоживлення, не нехтувати заходами економії електроенергії.

Нагадаємо, через пошкодження загальної системи енергопостачання в Україні внаслідок масованого обстрілу ворогом по об'єктам критичної інфраструктури, у другій половині дня 23 листопада диспетчерський центр Укренерго застосовував аварійні відключення електроенергії по всій Україні. З цієї причини були знеструмлені Харків та область. 

У Харкові призупинили роботу метро та наземний електротранспорт.

Через масове відключення електроенергії у Харкові доведеться перезапустити систему опалення - міський голоава І. Терехов.

Як економно споживати електроенергію: рейтинг потужності електроприладів - тут.

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Галина Половик

Читайте також: