Дефіцит зменшився, але аварійні відключення світла можуть застосувати - Укренерго

1223

Дефіцит потужності в енергосистемі України скоротився і з'явилася надія, що ситуація з електропостачанням в Україні загалом і на Харківщині, зокрема, має покращитися.  Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

"Станом на 11:00 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності складає 27%. Поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо зменшити дефіцит в енергосистемі", - йдеться у повідомленні.

Однак наразі на Харківщині, як і в інших регіонах України, споживання електроенергії лімітоване. Відключення тривають за графіками, встановленими обленерго. А перевищення дозволеного обсягу може призвести до аварійних відключень, попередили в Укренерго і закликали українців до економного використання електроенергії.

Нагадаємо, дефіцит потужності в українській енергосистемі у понеділок , 29 листопада, складав 30%.

Через пошкодження загальної системи енергопостачання в Україні внаслідок масованого обстрілу ворогом по об'єктам критичної інфраструктури, у другій половині дня 23 листопада диспетчерський центр Укренерго застосовував аварійні відключення електроенергії по всій Україні. З цієї причини були знеструмлені Харків та область. 

У «Харківобленерго» оновили графік погодинних відключень електроенергії у Харкові та області на наступний тиждень. Він буде актуальним з 28 листопада по 4 грудня.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: