Скільки і кому платити за газ у вересні

3129

«GX» продовжує інформувати про ситуацію на ринку газу і про те, скільки доведеться платити жителям Харкова та області за паливо в умовах війни.

У вересні 2022 року ціни на газ для населення у порівняні з літом не змінилися. Вони, як і в серпні, коливаються від 7,7 грн до 10 грн за кубометр. Такі дані опублікував консультаційний центр для населення  «Газ Правда».

Зокрема, державна газопостачальна компанія «Нафтогаз України», яка сьогодні практично монополізувала український ринок газу для побутових споживачів (98%), продаватиме газ, в тому числі харків'янам та жителям області, за 7,96 грн. за кубометр.

Зазначимо, що з літа на українському ринку газу для побутових споживачів залишилося всього 10 енергопостачальних компаній, тоді як до війни їх було фактично у 6 раз більше.

Однак деякі з невеликих приватних постачальників пропонують зазначені річні тарифні плани лише своїм діючим клієнтам. Новим потенційним споживачам вони виставляють виключно місячну ціну, яка значно вища за річну.

«Тому у випадку переходу до таких постачальників варто ретельно вивчати та уточнювати їхні умови та тарифні плани», - попередили у «Газ Правда» .

Як мешканцям Харкова та області повернути кошти, переплачені за газ ТОВ «ХарківгазЗбут» – читайте тут. 

Раніше «GX» писав, що 9 мільйонів побутових споживачів Харківщини та ще 14 регіонів України автоматично перейшли до нового постачальника газу – «Нафтогаз України».

Як змінити постачальника газу, якщо не влаштовують ціни або причини є на те інші - тут.

Галина Половик

 

Читайте також: