Сервіси Харківгазу недоступні. Куди передавати показники лічильника та платити за транспортування: нові контакти

8757
З 1 лютого потрібно передавати показання газових лічильників через нові сервіси. Жителів Харківщини перевели на обслуговування ДК "Нафтогаз України".

Споживачі АТ "Харківгаз", яке перейшло до групи НАК "Нафтогаз України", стали клієнтами "Нафтогазу". Наразі сервіси "Харківгазу" недоступні. Тому жителі Харківщини, за виключенням харків'ян (вони - клієнти АТ "Харківміськгаз"), не зможуть передавати показники лічильника газу звичним способом, зокрема, через кабінет служби "104".

"Відповідно до розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 травня 2022 р. № 429-р, відбувається інтеграція АТ "Харківгаз" до групи НАК "Нафтогаз України". У зв‘язку з переходом АТ «Харківгаз» до групи Нафтогаз, змінюються способи передачі показань лічильників для мешканців Харківської області", - попередили в облгазі.

Передати показання лічильників клієнти АТ «Харківгаз» за січень можуть напряму «Нафтогазу» наступними способами:

  • • на сайті gas.ua; client@gas.ua
    • за телефонами:
  • · 066-300-2-888 (Vodafone)
    · 098-300-2-888 (Kyivstar)
    · 093-300-2-888 (Lifecell)
  • • у центрах обслуговування клієнтів районних дільниць та відділень АТ «Харківгаз»

Як заявили у пресслужбі "Нафтогазу", інші сервіси обліку газу для абонентів компанії працювати не будуть, однак запевнили, що "переплата за розподіл газу зберігається". 

"Усі оплати, які здійснюють споживачі газу через банківські та фінансові установи надходять на рахунки "Харківгазу" та планово обробляються спеціалістами компанії. Відкрити особистий кабінет клієнти АТ "Харківгаз" можуть на сайті gas.ua. Після завершення налаштувань нового програмного забезпечення всі дані особових рахунків споживачів будуть доступні в особистих кабінетах на сайті gas.ua. Особові рахунки за розподіл газу для клієнтів АТ "Харківгаз" не змінюються", - пояснили в "Харківгазі".

В Облгазі також додали, що продовжують доставляти газ споживачам Харківщини, залишаючись оператором ГРМ на території області: забезпечувати безаварійну і безперебійну роботу газових мереж, відновлювати пошкоджену ворогом інфраструктуру в деокупованих громадах.

Нагадаємо, усім побутовим клієнтам АТ «Харківгаззбут», а це 950 тисяч домогосподарств, у змінили постачальника газу. Усі вони автоматично переведені на постачальника останньої надії (ППН). 

Раніше «Город Х» писав, що 9 мільйонів побутових споживачів Харківщини та ще 14 регіонів України автоматично перейшли до нового постачальника газу – «Нафтогаз України».

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик 

Читайте також: