Українцям покажуть, хто володіє ЗМІ

2040
Депутати підтримали законопроект, який виведе на чисту воду господарів інформаційних засобів.

Перший крок до викриття власників українських ЗМІ зроблений. Депутати Верховної Ради в першому читанні проголосували за законопроект, який зобов'яже розкривати імена господарів засобів масової інформації.

Законопроект №1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики у сфері телебачення і радіомовлення» пропонує зробити інформацію про кінцевих власників відкритою, а також зобов'язати Нацраду з питань телебачення і радіомовлення детально обґрунтовувати рішення про видачу або відмову у видачі ліцензій на мовлення.

ИНТЕРесная история или О бедной свободе замолвите слово

Ініціатор проекту, нардеп Микола Княжицький, дружина якого є власницею телеканалу «Еспрессо ТВ», у презентації законопроекту послався на відсутність достовірної інформації про власників телеканалу «Інтер». На його думку, канал належить олігархові Дмитру Фірташу, якого підозрюють у відмиванні грошей і розкраданні бюджетних коштів. А значить, ліцензію каналу продовжили на 7 років незаконно.

Тим часом, президент Петро Порошенко зазначив: якщо будь-який ЗМІ викриють у наданні неправдивої інформації, заходи будуть вжиті. Але давати вказівки про закриття каналів він не має наміру.

Годовщину инаугурации отметили гей-парадом и третьим майданом

«Якщо буде доведено, що «Вісті» або телеканал «112» подали неправдиву інформацію до Національної ради чи до податкових органів, якщо податкові органи доведуть непрозорість фінансування «Вістей», безумовно, країна зможе себе захистити. Але я як президент не буду давати вказівок закрити «112» канал і відкрити інший», - підкреслив президент.

фото: n-auditor.com.ua

Також читайте: