Хто за півроку став політичним аутсайдером. Результат опитування

2138
Рівень довіри населення до влади стрімко знижується.


Якби парламентські вибори відбулися в травні, за Блок Петра Порошенка проголосували б 21,2% виборців. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Годовщину инаугурации отметили гей-парадом и третьим майданом

Згідно з опитуванням, за партію «Об'єднання Самопоміч» готові проголосувати 15,8% виборців. На третьому місці серед електоральних симпатій українців - «Батьківщина». За цю політсилу готові проголосувати 15,3% українців.

Далі, за даними соціологів, йде «Радикальна партія» Олега Ляшко. За неї готові віддати свої голоси 12% виборців. Опозиційний блок підтримують 9,7% українців.

За політичну партію «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка готові проголосувати 5,4% виборців.

Відзначимо, що на минулих парламентських виборах лідером став «Народний фронт». За цю політичну силу віддали свої голоси 22,14% громадян. А якби вибори відбулися в цьому році, «Народний фронт» навіть не подолав би прохідного бар'єру. Виходячи з даних соцопитування, за цю партію проголосували б 4,1% українців.

В стране победившей алкократии

Рейтинг же президентської політичної сили залишився практично незмінним. Торік БПП набрав 21,81% голосів, в нинішньому ж році партію, очолювану головою держави, готові підтримати 21,2% виборців.

Як відзначають багато українців, недовіра громадян до влади пов'язана з тим, що представники політичних сил не виконують свої обіцянки, які щедро роздаються напередодні виборів.

Серед найпопулярніших політичних обіцянок, які так і залишилися голослівними заявами, - скасування візового режиму з Євросоюзом, стабілізація курсу гривні, припинення бойових дій на Донбасі і скасування практично всіх податків. Крім того, так і залишилися невиконаними обіцянки про дерегуляцію бізнесу, проведення децентралізації, викорінення корупції та скасування депутатської недоторканності.

Что нам готовят к местным выборам? Страсти вокруг открытых списков

Фото: vlasti.net

Також читайте: