У Харкові запровадили нововведення для водіїв

38117

У додаток "Е-паркування" додали нову функцію для харківських водіїв. Тепер власники картки харків'янина можуть отримати знижку при купівлі абонементу.

Щоб скористатися цією пропозицією, для початку потрібно оновити програму "Е-паркування". Потім перейти в розділ "Абонементи", вибрати потрібний, відсканувати QR-код з "картки харків'янина" та придбати абонемент зі знижкою. 

Нагадаємо, з 2 квітня 2020 року з вулиць міста Харків зникли «зелені чоловічки», які приймали оплату за паркувальні місця. Відтепер плата за паркування приймається лише онлайн.

У харків'ян на вибір є кілька способів оплати:

- за допомогою мобільного додатка «Е-паркування»;
- через «Приват24» у розділі Транспорт/Авто;
- за допомогою СМС-паркінгу (для тих, хто не має смартфонів);
- через чат-бот в Telegram;
- за допомогою SMS.

Постійним користувачам парковок пропонують придбати «паркувальний талон», який дає право на безлімітне паркування на 30 днів.

Вартість паркування - 5 гривень за годину. Здійснити оплату треба протягом 10 хвилин, інакше буде виписаний штраф - від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вартість місячного талону коштуватиме 640 гривень (600 грн. – за оплату послуги та 40 грн. – за носій). Придбати його можна у найближчому тютюновому кіоску, розташованому біля паркування. Проте паркувальний талон потрібно щомісяця продовжувати.

20 січня 2021 року у клієнтів ПриватБанку з'явилась можливість купувати абонемент на паркування (30, 60, 90 днів) через «Приват24». Ці ж абонементи доступні для придбання через програму "Е-паркування".

Також читайте: