Українці вийшли у фінал Ліги Європи (ВІДЕО)

2342
Через 6 років український футбольний клуб знову зіграє у фіналі єврокубка. Зробить це дніпропетровський «Дніпро», який переміг 14 травня італійський «Наполі»

Півфінальний матч команди розпочали досить різко. Вже на 3-й хвилині дніпряни нанесли перший удар у ствір воріт гостей зі штрафного. А на 7-й хвилині воротар «Дніпра» Бойко продовжив творити чудеса, розпочаті в Неаполі: Ігуаїн вийшов один на один, сильно пробив, але Бойко зумів зреагувати.

Обмінявшись моментами, команди заспокоїлися. Близько 20 хвилин гра велася переважно в центрі поля. На 28-й хвилині знову довелося працювати Бойко. І знову пробивав Ігуаїн. На цей раз головою в дальній кут. Наш воротар впорався зі складним ударом і перевів м'яч на кутовий. На 33-й хвилині небезпечно відповів «Дніпро». Селезньов пробив з-за штрафної, і воротар дістав м'яч кінчиками пальців.

На самому початку другого тайму господарі створили відмінний момент. Лучкевич пробивав з меж штрафного майданчика, але у ворота не влучив. А на 58-й хвилині «Дніпро» вийшов вперед. Коноплянка навісив з лівого флангу, а Селезньов з лінії воротарського в боротьбі із захисниками зумів головою переправити м'яч у ворота. Після голу більше став атакувати «Наполі». В основному це були удари здалеку, які летіли або повз, або Бойко з ними справлявся. На 76-й хвилині після кутового м'яч заметушився у штрафному майданчику «Дніпра», долетів майже до лінії воріт, але захисники його винесли. Фінальний штурм гостям організувати так і не вдалося.

На 89-й хвилині відмінний момент в контратаці створили дніпряни. Вони двічі пробивали по воротах з декількох метрів, але воротар обидва рази врятував «Наполі». Вже в компенсований час після навісу зі штрафного пробивав головою Матеус, але м'яч влучив у поперечину. «Дніпро» втримав перемогу і вийшов у фінал. А Селезньов став злим генієм для Неаполя.

У фіналі «Дніпро» зіграє з іспанською «Севільєю». Матч відбудеться 27 травня у Варшаві.

Нагадаємо, перший півфінальний матч, що відбувся в Неаполі, завершився з рахунком 1: 1.

Післяматчевий коментар головного тренера «Дніпра» Мирона Маркевича:

«Поки ми не зовсім розуміємо, що команда зробила. Було багато скептиків, говорили, що команда серйозна проти нас грає. Це дійсно так. І я ще більше радий від того, що ми пройшли таку класну команду. Ця перемога була дуже потрібна Україні, простим людям. Для мене, для футболістів ця перемога запам'ятається надовго, але головне, ця перемога для людей України».

Головний тренер «Наполі» Рафаель Бенітес:

«У нас були моменти, так як і в першому матчі. Але ми їх не використали. На жаль, ми не змогли пройти у фінал. Сьогодні наші суперники показали все, на що вони здатні, але ми теж розраховували на фінал, для нас ця гра теж мала величезне значення. Ми розчаровані, але так сталося».

«Дніпро» - «Наполі» - 1:0

«Дніпро»: Денис Бойко, Артем Федецький, Дуглас Баселар, Євген Чеберячко, Євген Коноплянка (Бруну Гама, 86), Валерій Федорчук, Джаба Канкава, Леонардо Де Матос, Руслан Ротань, Валерій Лучкевич (Матеус, 67), Євген Селезньов (Нікола Калініч, 75).

«Наполі»: Маріано Андухар, Крістіан Маджіо, Мігель-Анхель Брітос, Рауль Альбіоль, Фаузі Гулам, Давид Лопес (Енріке, 79), Гокхан Інлер, Лоренцо Інсіньє (Дріс Мертенс, 61), Маноло Габбіадіні (Марек Гамшик, 55), Гонсало Ігуаїн, Хосе-Марія Кальєхон.

Гол: Євген Селезньов, 58.

Попередження: Леонардо Де Матос, 23, Артем Федецький, 44, Євген Селезньов, 70, Джаба Канкава, 75, Матеус, 85, Денис Бойко, 90 + 5 - Маноло Габбіадіні, 27, Фаузі Гулам, 81, Хосе-Марія Кальєхон, 86.

Фото: соцмережі

Також читайте: