Ліга Європи: українці зупинилися за крок від перемоги. Один з гравців втратив свідомість

2359
У фіналі Ліги Європи дніпропетровський «Дніпро» поступився іспанській «Севільї».

Матч завершився з рахунком 3:2. «Севілья» виграла цей турнір в четвертий раз за останні 10 років і другий раз поспіль.

Команди почали матч, що називається, з місця в кар'єр. Перші 5 хвилин пройшли за переваги «Севільї». М'яч у футболістів «Дніпра» майже не тримався. А на 7-й хвилині «Дніпро» несподівано забив гол. Після довгої передачі Матеус прийняв м'яч, навісив з меж штрафного, а Калініч ударом головою переправив м'яч у ворота. На 20-й хвилині небезпечно пробивав капітан «Севільї» Рейес в ближній кут – повз ворота. 25-я хвилина - небезбечний удар Криховяка - воротар «Дніпра» Денис Бойко відбив м'яч у падінні. На 28-й хвилині небезпечно з меж штрафного пробивав Рейес, м'яч блокували, і «Севілья» заробила кутовий. Після його розіграшу рахунок зрівнявся: Криховяк з-під захисника пробив, Бойко не бачив момент удару, не зреагував вчасно, і м'яч опинився у воротах.

А на 31-й хвилині «Севілья» вийшла вперед. Рейес видав пас між двома захисниками, Карлос Бакка вийшов один на один, обіграв Бойко і послав м'яч у ворота. На 37-й хвилині небезпечний удар наносив Коноплянка з лівого кута штрафного майданчика, але воротар «Севільї» кінчиками пальців дістав м'яч і перевів на кутовий. Через 4 хвилини - хід у відповідь іспанців: з 20 метрів пробивав Відаль, м'яч пройшов за півметра над поперечиною.

За 2 хвилини до закінчення першого тайму «Дніпро» зрівняв рахунок. Гол-красень забив капітан команди Руслан Ротань. Ударом зі штрафного він перекинув стінку, і м'яч влетів у кут воріт.

Другий тайм команди продовжили також активно. Моментів команди створювали менше, але боротьба була неабияка. На 67-й хвилині знову чудеса реакції продемонстрував Бойко, який врятував свою команду після удару з кількох метрів. На 73-й хвилині вже і Бойко був безсилий. Бакка знову вийшов по центру до воріт і, не зближуючись з воротарем, послав м'яч у дальній кут. На 79-й хвилині для «Дніпра» могло все закінчиться: удар головою впритул завдавав Бакка, але Бойко врятував свою команду.

На 87-й хвилині несподівано погано відчув себе гравець «Дніпра» Матеус. Під час паузи, пов'язаної з заміною у «Севільї», Матеус зомлів, і покинув поле на ношах. Швидше за все, причиною цього стало зіткнення головами Матеуса і гравця «Севільї», яке відбулося кількома хвилинами раніше. Оскільки кількість замін у «Дніпра» була вичерпана, «Дніпру» довелося продовжити матч у меншості. Незважаючи на всі старання, зрівняти рахунок українській команді не вдалося.

«Дніпро» - «Севілья» - 2:3

«Дніпро»: Денис Бойко, Артем Федецький, Дуглас Баселар, Євген Чеберячко, Євген Коноплянка, Джаба Канкава (Євген Шахов, 85), Леонардо Де Матос, Валерій Федорчук (Роман Безус, 68), Руслан Ротань, Нікола Калініч (Євген Селезньов, 78), Матеус.

«Севілья»: Серхіо Ріко, Бенуа Тремулінас, Хосе-Антоніо Рейєс (Коке Андухар, 58), Тімоті Колодзейчак, Алейкс Відаль, Віктор Вітол, Евер Банега (Вісенте Іборра, 89), Гжегож Крихов'як, Даніель Каррісу, Стефан Мбіа, Карлос Бакка (Кевін Гамейро, 82).

Голи: Нікола Калініч, 7, Руслан Ротань, 44 - Гжегож Крихов'як, 28, Карлос Бакка, 31, 73.

Попередження: Нікола Калініч, 45, Джаба Канкава, 17, Руслан Ротань, 75, Роман Безус, 70 Леонардо Де Матос, 83 - Гжегож Крихов'як, 45, Даніель Каррісу, 62.

Фото: sport.ua

Також читайте: