Форс-мажор не перешкода. харків'яни перемогли

2790
"ГХ" - про найцікавішому в житті харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд.

За явною перевагою

Проведений у харківському басейні "Локомотив" розіграш Відкритого Кубка України з синхронного плавання в черговий раз довів домінування вихованок місцевої школи. Представниці Харківської області завоювали в цілому вісім нагород, забравши собі всі золоті медалі.

У турнірі солісток не виявилося рівних Ганні Волошиної. Із сумою в 188.253 бала за технічну і довільну програми вона набагато випередила дончанку Олександру Коваленку (165.2625). Виграла Волошина навіть незважаючи на те, що через форс-мажорних обставин їй довелося свою технічну програму виконувати двічі. Під час першого виступу спортсменки в "Локомотиві" спрацювало аварійне відключення електрики. Темнота тривала недовго (2-3 хвилини), однак Волошиної довелося свою програму виконати заново.

Що до "бронзи" в даній дисципліні, то вона дісталася юної Марті Федіної, яка, нагадаємо, в березні цього року виграла золоту медаль в соло в чемпіонаті України серед дівчат 2000 року народження і молодше.

Серед дуетів переможницями Кубка стали Анна Волошина і Лоліта Ананасова (187.7594). Позаду себе вони залишили гостії зі Швейцарії - Сашу Краус і Софі Гігер (176.8426), а також представниць другої збірної Харківської області - Олексієво Владиславу і Олексієво Марину (164.535).

Свою гегемонію харків'янки засвідчили й у змаганні груп. З результатом 188.1666 в ньому першою збірна Харківської області-1 у складі Дарину Юшко, Лоліта Ананасова, Ганни Волошиної, Олени Гречихіна, Олександри Сабади, Анастасії Савчук, Катерини Садурской і Ксенії Сидоренко. Друге місце завоювала збірна Харківської області-2 (165.3183), а третє - збірна Києва-1.

Аналогічним вийшов п'єдестал пошани і по завершенні боротьби в комбо: збірна Харківської області-1 стала першим, команда Харківської області-2 зайняла другу позицію, а збірна Києва-1 - третю.

Відзначимо, що всього в розіграші Відкритого Кубка України брало участь більше ста учасниць.

Не помітивши суперника

Харківський футзальний клуб "Локомотив" феєрично відновив свої виступи в чемпіонаті країни після паузи, яка була викликана участю збірної команди України у кваліфікації чемпіонату світу. У 12-му турі першості підопічні Євгена Ривкіна на своєму майданчику приймали гостей з "Титан-Зорі", що з Покровського.

Точні удари Журби, Шотурми і Федорченко вже до перерви забезпечили "Локомотиву" комфортну перевагу - 3: 0. У другій половині зустрічі побиття суперника продовжили все той же Журба, Дмитро Сорокін і Шпигарь. Відзначимо, що на 29-й хвилині голом у ворота "Титан-Зорі" відзначився голкіпер "залізничників" Іваняк. Лише за три хвилини до фінальної сирени покровчане зуміли провести гол престижу. 7: 1 - десята перемога харків'ян у десяти проведених зустрічах.

Набравши 30 очок з 30-ти можливих, хлопці Ривкіна вже на п'ять пунктів випереджають львівську "Енергію". До того ж, "Локомотив" провів на одну гру менше.

Гідне протистояння

Хокейний клуб "Витязь", який веде боротьбу за потрапляння до квартету кращих за підсумками регулярного сезону чемпіонату України, провів дві виїзні зустрічі з донецьким ХК "Донбас". У гості до одноосібного лідера чемпіонату харків'яни вирушили в усіченому складі - наставник команди Віталій Литвиненко зміг розраховувати лише на 15 гравців. Незважаючи на кадрові складності, "витязі" змогли дати в Дружківці (саме там відбулися матчі) титулованим господарям льоду справжній бій.

Голи у виконанні Янченко та Кривди на початку першої гри дозволили "Витязю" повести в рахунку - 2: 0. На жаль, ще до першої перерви донеччани рівність відновили, а після закінчення другого періоду вже вели 3: 2. На третій період зустрічі хокеїстів "Витязя" фізично вже не вистачило. Пропустивши шість шайб за десять хвилин ігрового часу, вони в підсумку зазнали розгромної поразки - 9: 2.

Повторна гра вийшла такою ж захоплюючою і напруженою. Практично на екваторі матчу харків'яни "горіли" 0: 3, але завчасно не капітулювали. Гол Кривоноса інтригу до поєдинку відродив з новою силою, але незабаром буліт, точно сповнений вихованцем харківської школи горищі, повернув "Донбасу" фору в три шайби. Незважаючи на це, хокеїсти "Витязя" до останнього відчайдушно билися з суперником, однак змінити усталений результат вже не змогли. 4: 1 - друга перемога "Донбасу".

Після проведених зустрічей в активі "Витязя" залишилося 29 очок і команда, як і раніше, займає четверте місце. "Донбас" одноосібно лідирує, маючи в активі 58 пунктів. Далі йдуть київський "Дженералз" і ХК "Кременчук", у яких по 46 очок.

По-бойовому з аутсайдером

Баскетбольний клуб "Харків" у черговому календарному матчі української Суперліги на своєму майданчику провів зустріч з колективом клубу "Одеса". У Першу столицю гості завітали з дев'ятьма поразками в дев'яти проведених зустрічах. Незважаючи на свій беззаперечний статус аутсайдера, вони зуміли пободаться з харків'янами від душі.

У першій чверті матчу гравці "Харкова" не дали засумніватися у своєму класі - 26:15. А ось розвинути перевагу їм не вдалося і три інші чверті гри завершувалися перемогами одеситів. Після другої 10-хвилинки вони скоротили своє відставання на одне очко, після третьої - ще на чотири. Крапки над "і" у матчі були розставлені в заключній чверті поєдинку. Незважаючи на поразку 15:18, харківська команда зуміла втримати підсумковий порався. 75:72 - п'ята "вікторія" "Харкова" в регулярному турнірі чемпіонату України.

Маючи 15 очок, "городяни" Харкова займають четверту позиції в турнірній таблиці Суперліги. Лідирують дніпропетровський "Дніпро" і "Галичина" зі Львова (по 18 очок), за ними слідує столичний "Будівельник" (17 пунктів).

Також читайте: