Реформа міліції: що зміниться

3236
Кількість камер відеоспостереження збільшать в рази, Державтоінспекції не буде.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю «5 каналу» розповів про нововведення, які чекають правоохоронців.

Закони, що стосуються реформування МВС, вже подані до Верховної Ради. Зокрема, це закон «Про національну поліцію», закон «Про органи внутрішніх справ» і 2 закони, присвячені змінам правил руху на дорогах, функціонування патрулів і т.д. За словами Авакова, Міністерство розраховує, що не пізніше 1 червня ці закони набудуть чинності.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що Державтоінспекцію у великих містах замінить патрульна поліція. Зокрема, вона запрацює в Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Львові. Патрульна поліція візьме на себе функції патрульно-постової служби та ДАІ. «Буде певний перехідний період. На трасах в цей час поки працюватиме ДАІ, до того моменту, коли ми доведемо справу до кінця, і запрацює дорожній патруль», - зазначив Аваков.

Кількість камер відеоспостереження в громадських місцях і на дорогах планується збільшити в рази. В патрульних автомобілях будуть встановлені камери, які не дадуть змоги водієві і патрульному вирішити питання «на місці». За новими правилами буде штрафуватися не людина, а транспортний засіб. «Людям будуть приходити «листи щастя», в яких буде вказано посилання на інтернет-ресурс, де можна буде подивитися відео зафіксованого порушення. Якщо ти був за кермом, плати штраф, ти дав машину за дорученням, твій товариш порушив - ти з нього штраф питай. Якщо у тебе машину викрали, то ти повинен заявити про це», - сказав Аваков.

Він також повідомив, що буде повністю змінена нинішня система МРЕВ. До кінця року почне функціонувати новий сервісний центр, в якому буде зовсім інший рівень обслуговування, спрощені процедури. Там громадяни зможуть оформлювати все, що стосується МВС: починаючи від довідок про несудимість, закінчуючи реєстрацією зброї.

Фото: espreso.tv

Також читайте: