Депутати йдуть з Ради через бідність і хочуть субсидію

3344
Народний депутат України від «Самопомочі» Андрій Мірошник заявив, що складе свої повноваження, оскільки його не влаштовує зарплата.

Його заява розміщена на сайті партії.

Свою позицію Мірошник обґрунтував так: «Я далі вважаю, що бідний політик не побудує багату Україну. Тим більше її не збудують політики, які прикидаються бідними. Я повертаюся до своєї улюбленої справи - телекомунікаційного бізнесу. Приношу вибачення всім виборцям, які вважають мою поведінку негідною честі їх представляти».

Він висловив готовність далі підтримувати важливі громадські ініціативи, зокрема, допомогу українським військовим.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що з 1 квітня зарплата нардепів повинна становити 6109 грн.

Як показали опубліковані декларації нардепів, майже ніхто з них на зарплату не живе. У зв'язку з цим, як показало опитування, проведене РБК-Україна, більшість з них, на відміну від звичайних громадян з субсидіями справи мати не будуть.

Так, один з лідерів фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук (декларація за 2014 р. - 89 тис. грн.) заявив, що не має наміру оформляти субсидію, оскільки житло, яке він знімає, оплачує Верховна Рада. «Я не маю морального права брати субсидії», - сказав він. Але в той же час, він упевнений, що нардепи мають право на субсидії. Зокрема, це стосується тих, хто не пов'язаний з великим бізнесом.

А ось народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко зазначив, що його сім'я, можливо, претендуватиме на оформлення субсидії. «Мені багато не треба. Я їм, одягаюся... Просто на транспорт потрібно, бензин купувати. Якщо за сумарним показником моя сім'я має право претендувати, то буду претендувати», - заявив Луценко.

Також читайте: