Зарплата нардепів: так скільки ж

2647
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман «поставив крапку» в питанні про зарплату народних депутатів.

Як він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, з 1 квітня зарплата нардепів повинна становити 6109 грн.

«Це розмір заробітної плати народних депутатів з 1 квітня. Хочу, нарешті, поставити крапку в спекуляціях на цю тему», - написав Гройсман.

За його словами, відповідно до статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України" заробітна плата народних депутатів прирівняна до заробітної плати членів Кабінету міністрів України. До 1 квітня діяло обмеження заробітної плати семи мінімальними окладами для членів КМУ, народних депутатів, інших посадових осіб, що становило 7х1218 грн = 8526 грн, яке дійсно скасовано 2 березня цього року.

Володимир Гройсман також зазначив, що ще раніше, постановою Кабміну від 14 лютого 2015 №43 "Питання оплати праці членів Кабінету міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році" встановлено, що у 2015 році заробітна плата народних депутатів України "налічується в розмірі посадового окладу членів Кабінету міністрів України, що складає на сьогоднішній день 6109 грн".

"Відповідно до цього я підписав розпорядження, яким з 1 квітня розмір заробітної плати народних депутатів становить 6109 грн", - написав Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зарплати народних депутатів зросли втричі.

Також читайте: