Стали відомі головні таємниці виборів в Харкові

3246
Експерти поділилися секретами того, як готуються до виборів партії.

Завтра, 8 серпня, набуде чинності новий закон про місцеві вибори. Експерти поділилися з «ГХ», як буде проходити передвиборна кампанія в Харківській області і наскільки брудними будуть її методики.

Местные выборы. В погоне за ускользающим законом

Незважаючи на те, що офіційно передвиборча кампанія стартує з 5 вересня, негласно вона почалася ще в травні. Вже тоді політсили, що вступили на тернистий шлях до влади, стали формувати свої активи, і на сьогодні у всіх центральних партіях вони благополучно зібрані.

Політолог Валерій Дудко вважає, що новий закон внесе ще більше негативу в передвиборчу гонку.

«По-перше, тому що з'явився момент конкуренції між депутатами всередині партій, по-друге, партії традиційно продовжать лити бруд один на одного», - говорить Дудко.

На думку експерта, основними конкурентами в регіоні виступлять чотири політсили - Оппозиційний блок, Блок Петра Порошенка, Народний фронт і Самопоміч.

«При цьому нікуди не поділося і звичне застосування адмінресурсу, БПП активно його використовує, викликаються на співбесіду сільські та селищні голови, блок планує набрати в області не менше 30%. А ось у Народного фронту в нашому регіоні нульовий рейтинг, при таких показниках вони без шкоди могли б відмовитися від участі у виборах на Харківщині», - коментує Валерій Дудко.

Чернигов. Анализы на электорат

За його словами, Самопоміч досі не визначилася з лідерами, підбирає різні комбінації і планує встигнути. А встигнути потрібно буквально до наступного тижня. Вже через кілька днів завісу таємниці відкриють, і частина кандидатів стане відома широкому загалу.

Тим часом, «ГХ» на своєму сайті провів опитування харків'ян з приводу того, яку людину хотіли б бачити городяни в кріслі градоначальника

В результаті, 74% респондентів проголосували за «мера-господарника», 22% - за «мера, який вміє домовлятися» і лише 4% хочуть, щоб міський голова був у першу чергу гідним політиком.

Також читайте: