Харкову відмовили в особливих повноваженнях

3210
З Першої столиці хотіли зробити регіон з особливим статусом.


Адміністрація Президента спростувала інформацію про підтримку з боку АП пропозицій про створення Харківського спецрегіона, яка нещодавно з'явилися в ЗМІ.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Адміністрація Президента не висловлювалася на підтримку таких пропозицій і взагалі не втручається в діяльність Конституційної комісії», - заявив заступник глави Адміністрації Президента України, секретар Конституційної комісії Олексій Філатов.

Гибридный оскал парламентаризма

Раніше в Харкові відбулося засідання «Громадської ради Слобожанщини». Учасники обговорили проект конституційної реформи, яку проводить Президент Петро Порошенко, і визнали його незадовільним, а також запропонували надати Харкову статус регіону з особливими повноваженнями.

«Маємо спробу здійснити ще більшу централізацію влади в руках Президента України. І робиться це під виглядом децентралізації. Регіони само потребують реальних повноважень», - заявила народний депутат України III-VI скликань Алла Александровська.

«Громадська рада Слобожанщини» простягає руку співпраці та допомоги Петру Порошенку з реалізації Конституційної реформи», - підкреслила Александровська.

За словами депутата Харківської міської ради Олексія Перепелиці, в міськраді може бути створена робоча група з особливому статусу для регіону.

Фото: mykharkov.info

Також читайте: