Над Аваковим знову збираються хмари

2383
Міністром внутрішніх справ зацікавилася Генеральна прокуратура.


Зокрема, у прокурорів з'явилися питання, пов'язані з проведенням тендеру на закупівлю Міністерством внутрішніх справ України рюкзаків для бійців Нацгвардії по 3 тис. грн. за штуку. Про це написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook український журналіст Роман Бочкала.

Почем рюкзачки для народа, или Попросят ли Авакова на выход

«Подзвонили з Генеральної прокуратури. ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо рюкзаків Авакова. Тих самих, що за 3 000 грн., і які ніхто не бачив. У прокурорів є великі питання до того, як був проведений тендер, і хто його виграв», - написав Бочкала.

Нагадаємо, МВС закупило у приватних структур рюкзаки для АТО по 3000 грн за штуку на загальну суму 14,5 млн грн., при тому, що максимальна ціна рюкзака натівського зразка - 1800 гривень. Крім цього, невідомо, куди поділися куплені рюкзаки, які повинні були піти на фронт. Пошуки обмундирування не увінчалися успіхом.

Тепер же, за словами Бочкали, у Генпрокуратурі розпочато кримінальне провадження за фактом покупки Міністерством внутрішніх справ рюкзаків за високою ціною - за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрати в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 13 років із забороною обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Полицейская академия. Миссия в Украине

Незадоволений Аваковим і головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Він уже направив на ім'я міністра внутрішніх справ відповідний документ, який зобов'язує провести перевірку бійців добровольчих батальйонів, що діють в зоні АТО, на наявність судимостей.

Приводом для перевірки стало розслідування бійців спецроти МВС «Торнадо». Їх підозрюють у численних тяжких злочинах: тортури, викрадання людей і вбивства.

За словами Анатолія Матіоса, МВС має дати відповідь на те, хто буде нести відповідальність за значну кількість судимих в міліцейських підрозділах.

Фото: provocator.info

Також читайте: