Гієни, мавпи і вовкулаки. Хто оселився у Верховній Раді (ФОТО, ВІДЕО)

2598
Є стара приказка «хто в армії служив, той у цирку не сміється». І чим більше дивишся на виступи у Верховній Раді, тим більше розумієш, що такого унікального парламенту немає ніде в світі.


У залі Верховної Ради депутати іноді влаштовують регулярні бійки, при цьому лаючись як попало, не особливо соромлячись у виразах.

Найбільш «нешкідливий» словниковий запас - у міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У всякому разі, у своїх висловлюваннях глава міліцейського відомства рідко опускається до майданної лайки.

Зокрема, в травні цього року Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці назвав депутата від Партії регіонів Євгена Балицького «ідіотом». Настільки невтішної оцінки парламентарій удостоївся за те, що на святковому заході, присвяченому Дню Перемоги, з'явився з георгіївською стрічкою. «Він - ідіот - раз так вчинив. Хоч і депутат», - написав тоді Аваков.

А минулого року, коли під час передвиборної кампанії розбили обличчя політику Нестору Шуфічу, Арсен Аваков відзначив, що подібні інциденти віддаляють країну від такої бажаної Європи, і закликав активістів не піддаватися на провокації.

Что нам готовят к местным выборам? Страсти вокруг открытых списков

«Ще пару розбитих облич таких, як Шуфрич, - і Європа відвернеться від нашої революції, яка перемогла. Боюся, що і Америка теж. Господа радикали, то не будьте маргінальними дебілами, не йдіть в тупе інстинктивне і спровоковане бажання судити правом натовпу», - написав тоді Аваков в Facebook.

Його слова не залишилися непоміченими колегами. Так, народний депутат Ірина Бережна назвала тоді Авакова «фейсбучним клоуном», а лідер Радикальної партії Олег Ляшко відповів у дусі «сам такий». «Аваков сам дебіл», - написав тоді у себе на сторінці Ляшко.

До речі, саме лідеру радикалів належить найбільше неприємних висловлювань щодо своїх колег.

Так, у квітні Ляшко негативно висловився щодо заяви депутата Наталії Королевської про те, що коштами від приватизації Київ повинен погасити борги перед вкладниками Ощадбанку СРСР. «Ці лизоблюди Януковича продовжують тримати українців за дурнів. Революція гідності нічому не навчила цих козлодоєвих!» - сказав парламентарій.

Раніше одіозний політик грубо образив лідера КПУ Петра Симоненка, назвавши його «губошльопом» і «продажною сволотою».

До цього лідер радикальної партії негативно відгукнувся про роботу голови НБУ Валерія Гонтарєва і назвав її «дурепою».

Зокрема, Ляшко не сподобалася заява Гонтаревої про те, що на курс гривні вплинуло падіння російського рубля.

Також одного разу Ляшко назвав главу Нацбанку «вовкулакою».

«Гонтарєва - це вовкулака, яка п'є кров з української економіки», - зазначив у своєму виступі Ляшко.

А коли політику нагадали, що перед ним все-таки жінка, політик відповів, що «у злочинців статі не буває».

В стране победившей алкократии

Пройшовся Ляшко і по українському олігарху Ігорю Коломойському.

Зокрема, лідер Радикальної партії відреагував на виступ Коломойського в телеефірі , в якому магнат говорив про матір політика. «Ця олігархічна скотина Коломойський перейшов червону межу. Поки ця смердюча пархата морда поливала мене відрами брехні - я це терпів. Коли він взявся за мою маму, за мою дитину з дружиною - я цього не прощу», - написав тоді Олег Ляшко в соцмережі.

Втім, Коломойський теж не соромиться використовувати ненормативну лексику. Коли він прибув в офіс «Укртранснафти», щоб розібратися в зміні керівництва підприємства, то під час виходу до преси активно використовував ненормативну лексику і ображав журналістів. «Ти сидиш тут і вартуєш, як телиця свого невірного чоловіка», - заявив Коломойський представнику ЗМІ, додавши при цьому кілька нецензурних висловлювань.

Раніше Коломойський обізвав главу мінекономрозвитку Айвараса Абромавічуса «мавпою».

Як зазначив Олег Ляшко, Коломойський використовував цей вираз через бразильське громадянство Абромавічуса. «А в сонячній Бразилії, як відомо завдяки знаменитій бразильської тітці у виконанні Олександра Калягіна, «багато диких мавп», - сказав Ляшко.

Відомий своїми висловлюваннями і член колегії міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко. Зокрема, як-то він виступив з різкою критикою президента США Барака Обами.

Так, на своїй сторінці у Фейсбуці Геращенко назвав Обаму «політичним карликом», тому що той досі «не усвідомив повною мірою наслідки захоплення Путіним Криму».

Своїми висловлюваннями також відзначилася депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон. Зокрема, вона обзивала колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарову «розумово відсталим». А коли Фаріон, яка позиціонувала себе як непримиренна антикомуністка, нагадали, що свого часу вона була зразковим членом КПРС, депутата це анітрохи не збентежило. Більше того, Фаріон ще й назвала всіх, хто дорікав її в нещирості, «гієнами».

Крім парламенту, подібні шоу можна спостерігати і в Київраді. Так, на одній із сесій депутати обмежилися лише словесними суперечками і взаємними образами. Зокрема, депутат Василь Гацько обізвав своїх колег по міськраді «стадом баранів».

Не обійшлося і без мордобою. Призвідником бійки став депутат Ігор Мосійчук, якого обурили слова Віталія Кличка.

Мер заявив, що депутати партії Ляшка прийшли на засідання у військовій формі виключно заради того, щоб попіаритися. Після цих слів Мосійчук кинувся до президії, обзиваючи Кличка «виродком і мерзотою» і стверджуючи, що недавно дійсно повернувся з Маріуполя.

Мосийчук как скрепа государственной морали

Звичайно, подібні дії сприймаються більшістю громадян нашої країни як видовище, яке дискредитує Україну в очах світової громадськості. І після такої «роботи» народних обранців поваги до нардепів навряд чи додасться.

Фото: operkor.wordpress.com

Також читайте: