Харківські візники впали в немилість

2937
Водіїв хочуть «закатати» в закон.

Проект закону № 3 107 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання роботи таксі, легкових автомобілів за замовленням та інформаційно-диспетчерських служб» з'явився на сайті Верховної Ради.

Розробники пропонують доповнити законодавство новими термінами, зокрема, «організатор перевезень на таксі», «інформаційно-диспетчерська служба» і «перевезення на таксі», удосконалити існуючі визначення «стоянка таксі» та «таксі».

Згідно з проектом, за організацію перевезень на таксі відповідатимуть органи місцевого самоврядування.

«Новий законопроект допоможе вирішити багато питань. Зокрема - збільшить рівень податкових платежів та безпеку перевезень, а також вирішить питання неофіційно оформлених працівників», - впевнені розробники проекту закону.

У Харківській обласній організації Профспілки таксистів України з новим законопроектом не згодні. Кажуть, що проект документа винесли на розгляд без їх відома, і там багато своєрідних «дурниць».

«Головна вимога розробників - це введення електротаксометров. Це відштовхне роботу таксі на кілька років назад. Це незручно і самому споживачеві, і керівникові таксопарку. Використовуючи сучасні технології можна всі пересування таксі відстежити і прокласти найоптимальніший маршрут. Це дозволяє максимально швидко доставити клієнта до місця призначення», - розповів «ГХ» голова Харківської обласної організації ПСТУ Сергій Старцев.

Як кажуть у профспілці таксистів, в Харківському регіоні працює близько 6-7 тисяч чоловік. Всі вони, на думку експертів, можуть виявитися без роботи.

«Нововведення, запропоновані урядом, істотно здорожчать послуги таксі, і, отже, позбавить безліч людей робочих місць. Адже, якщо буде дорого, люди не будуть їздити. А якщо мало замовлень - не потрібно стільки працівників», - підкреслив Старцев.

За підрахунками уряду, легалізація таксі може принести економіці країни 2-2,5 мільярдів гривень на рік. На сьогоднішній день надходження до бюджетів усіх рівнів становить лише 30 мільйонів гривень.

Також читайте: