У Харківському регіоні різко скоротилося виробництво м'яса птиці. Як повідомили в ГУ статистики в Харківській області, за перші сім місяців поточного року виробництво домашньої птиці скоротилося на 33,3%. З початку року виробили 8,2 тисяч тонн птиці.
За словами харків'ян, на прилавках значно зменшилася кількість курятини. «Якщо вона і є, то дуже дрібна», - розповіла «ГХ» Лариса.
Крім цього, в регіоні на 9,6% скоротилося виробництво м'яса великої рогатої худоби. А ось виробництво свинини збільшилось на 6,8%. За даними статистики, з початку року виробили близько 5,8 тисяч тонн свинини.
В цілому по Україні в липні скоротилося виробництво м'яса в живій вазі на 6,4% (на 14,7 тисяч тонн) до 214,7 тисяч тонн, в порівнянні з червнем. При цьому, за даними Держстату, в січні-липні 2015 року виробництво м'яса зменшилось на 2,4%, або на 43,1 тисяч тонн, і склало 1762,6 тисяч тонн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.