Харків'яни відмовляються від головного продукту

3054
Купувати хліб стали менше.

На думку аналітиків, в Україні планомірно скорочується виробництво хліба та хлібобулочних виробів. Тільки в 2014 році падіння склало 12%, в поточному році - на 0,12 млрд.
«Це скорочення триває ще з 2013 р З одного боку, це відбувається тому, що споживати хліб стали менше, а з іншого - тому, що виробники перейшли в тінь», - повідомляють аналітики.
Найвищі темпи скорочення виробництва в Луганській (-78%) і Донецькій (-60%) областях. Далі в антирейтингу стоять Кіровоградська (-33%), Закарпатська (-20%) та Тернопільська (-18%) області. Харківщина у цьому списку стоїть на передостанній позиції (-3%).
«Справа в тому, що хліб і хлібобулочні вироби випікають під замовлення торгових точок. Якщо стали менше випікати - значить, люди менше споживають. Хліб став дорожче, до нього почали більш ощадливо ставитися і менше купувати. З ціною на борошно та інших складових падіння виробництва не пов'язане », - розповів« ГХ »експерт в області виробництва хліба.
Позитивну динаміку показали три області: Дніпропетровська (+ 5%), Київська (+ 3%) та Одеська (+ 1%) областях.
Тим часом, в грошовому еквіваленті обсяг реалізації хліба збільшився, що пов'язано із зростанням вартості продукту. Фахівці прогнозують і надалі поступове подорожчання хліба та хлібобулочних виробів.

Також читайте: